søndag 7. september 2008

Sommeren 2008 - et tilbakeblikkSommeren 2008 har i det store og hele vært en strålende sommer her hos oss. Med fjoråret og alt regnet friskt i minne skulle det sant å sies mye til for å få det verre også..Sommeren startet tidlig med mye sol og varmt vær allerede i mai.


Jeg kan ikke huske at vi har badet så mye siden sommeren 2001, da var det også helt fantastisk.
Mye sol = fine planter og mye blomster her hos meg også;) Pellisene er jo særlig glade i varmt og tørt vær.

Og vi har fått gjennomført en del prosjekter i hagen i år også!

Og endelig har vi fått ferdigstilt plassen foran drivhus tre... Legg merke til fersketreet til venstre på bildet, det hadde over 50 deilige frukter i år!Og frokostplassen har fått seg en makeover også. Nytt dekke, og rydding i bedene rundt:) I tillegg har vi fått satt opp svært tiltrengte espaljeer på noen kanter, det blir 200 grader der inne midt på dagen til tross lufteluker og vidåpen dør...


Noen koselige sitteplasser har vi laget rundt omkring også. Vi diskuterte faktisk hvor lite vi sitter i hagen. Vi driver nesten alltid med noe...
Ser dere at det står en kobberdings i bedet? Ca 1 meter høy? Det er en spreder som vi kjøpte på botaniska i Gøteborg da vi var der i sommer. Den er fantastisk fin både med og uten vann.Et litt bedre bilde fant jeg også, men uten vann desverre...Apropos vann... med min froskeskrekk har vi ikke dam i hagen.. For allikevel å høre lyden av vann har jeg laget en krukke i et hjørne av frokostplassen hvor jeg har installert pumpe. Den står ikke på her på bildet, men det er tilstrekkeliug til å holde liv i en vannlilje iallefall. Krukka er ca 50 cm høy. Vi bor jo forøvrig ved en innsjø, så vi ser nok vann som det er i grunn, men vi hører det sjelden.Har også vært usedvanlig flittig med kameraet i sommer, så jeg skal legge ut en del bilder av hagen etter hvert, men dette får holde for i dag.


13 kommentarer:

Aud på Dal sa...

Hyggelig å se at det er liv i deg ;-)
Så fint du har fått det til i hagen din.

Nostalgia sa...

Takk:)! Visst er det liv i meg, men noen ganger er det for mye å drive med om gangen..;) Lover at jeg skal være flittigere med bloggen igjen framover! Jeg synes forøvrig at det er bra (hysj) at alle hagegale må ut i blogger, det blir mye mer spennende for oss som ha holdt på en stund!

Monica sa...

Fantastisk hage du har! Den rosa blomsten på det øverste bildet, hva er det? Nydelig:) Og det med å sitte i hagen, der kjenner jeg meg virkelig igjen. I hagesesongen pusler jeg med noe hele tiden, så jeg glemmer helt å sette meg ned og nyte også...

Nostalgia sa...

Hei og takk for det!

Det er en rosa lilje der, men antar du mener de klokkene? Det er Mariaklokker - Campanula medium. Disse er fylte, de finnes både fylte og enkle i rosa, hvitt og lyseblått... Blomstrer HELE sommeren!:)

Mario sa...

Hei på deg , jeg leser og koser meg med din blogg jeg!!

NinaS sa...

Så flotte bilder!
Kjempefint rundt drivhuset da! Gleder meg til jeg også får drivhus.... *sukk*
Og ferskentre står langt opp på ønskelisten! (lurer på hvor jeg kan få kjøpt det hen??)

Klem fra NinaS

Sine sa...

Wow, så flott og trivelig du har det i hagen din. Og så mange fine sitteplasser. Flotte bilder.

Randi sa...

Ser ut til å være ein nydeleg hage du har, og plassen utanfor drivhuset vart jo fantastisk flott! Kan vere godt fornøygd med sommaren du ja : )

Twin sa...

Du har en fantastisk flott hage - og så mange herlige sitteplasser :-) Det ønsker jeg meg også, får se om det kan bli noen flere til neste år. Flotte bilder, takk for titten og jeg ser gjerne mer...

Lizbeth sa...

Så mange koselige sitteplasser og så flotte bilder. Håper det er greitt at eg legg deg inn i blogglista mi. :)

tuje sa...

Du verden for en flott hage! Lykke til med hage og blogg!

Helen sa...

Så fine bilder av så fin hage! Alt ser så ordentlig, planlagt og velstelt ut. Sprederen var jo et smykke i et hvert bed. Så fint å kunne ha den til pynt også når den ikke spreder vann.

Nostalgia sa...

Tusen takk alle sammen! Helen - hagen er riktignok ganske planlagt, for vi har bare bodd her i 6 år, og år 1 gikk jo med til gravemaskiner og greier, men så velstelt, njei det vil jeg ikke akkurat si...men man kan jo utelate det man ikke vil vise frem da;)