torsdag 11. september 2008

Snart...

er det slutt:( Derfor må hagens siste roser nytes til fulle. Jeg tar inn buketter hver eneste dag nå, det er så rått ute at skal jeg få glede av dem, så må de inn. Noen ser jeg jo fra vinduene, men jeg kan ikke lukte dem derfra!roser i skål

Romanze og foetida Bicolor i en skål.

Men fotografisk sett så gjør de fleste seg best fremdeles sittende på buskene:) Vi har i dag rundt 150 roser i hagen, og det er ca 30 roser fler enn i fjor....

Astrid Lindgren (2) Astrid Lindgren

Cardinal de Richelieu Cardinal de Richelieu

Charles Austin Charles Austin

chianti Chianti (skal ikke remontere, men gjør det hos meg i sommer;)

constance spry Constanse Spry

Cornelia (3) Cornelia

Eglantyne Eglantyne

Noen som tror at jeg liker den romantiske, feminine hagestilen? Næhh.. ikke i det hele tatt;) Jeg liker godt Austinrosene, men jeg er også veldig betatt av historiske roser. De behøver ikke være verken fylte eller remontere heller for den del, men de må ha futt! Puslinger er ikke greia mi.

I sommer har et prosjekt vært å gi rosene litt bedre vekstvilkår i hagen her. Mange roser er blitt kjøpt, og plassert litt her og der uten den helt store planen. I år har vi flyttet de som måtte flyttes, gitt de alle en god del gjødsel og jordforbedring rundt beina osv. Gjett om det har betalt seg!! Rosene har skutt i været som raketter, og blomsterprakten har vært grandios:)! Loise Odier tilvekst 2008

Bare se på årets tilvekst hos Louise Odier. Hun har jo ikke akkurat vært noen fisefin dame fra før, men nå er hun blitt flott!

Dette førte da til at vi fikk lyst til å kjøpe enda fler, så vi bestilte enda en del hos Hesleberg gartneri nå i høst. Lure var vi også, så vi rakk å bestille før de hagegale var der på forumstreff;) Jeg kunne nemlig ikke være med på treffet på søndag da de skulle dit, så jeg hentet mine uka etter på Lillestrøm. Måtte låne meg en bil som jeg fikk plass i... he he he. Jeg regner med at de hagegale gjorde gode innhogg i bestanden der nede..:)

Så. Nå har vi fremdeles en del stående i potter... Eksemplarene fra Hesleberg var ikke akkurat noen puslete Plantasjen-eksemplarer. Noen er skikkelige beist som man må ha verneutstyr for å få i bakken:) Og nå blir de ikke bare puttet ned der det er plass lenger heller, for plass er det neimen ikke noe sted. Så nå er det planlegging som gjelder.

Moserose 'Salet' Salèt. Moseroser har jeg noen av, de er store favoritter hos meg pga den deilige duften man får på hendene når man drar hendene over knopper og skudd.

'Emelie' Denne er også en favoritt. Emelie er en sport av Leverkusen, ivaretatt av Melbye planteskole. Hun er en klatrerose, men blir ikke veldig stor hos meg (ca 2 m) men for en blomsterprakt, og for en farge!

Nei, nå får jeg gi meg for i dag, jeg kjenner på meg at dette innlegget kunne ha blitt forferdelig langt...

7 kommentarer:

sidselh sa...

Mange lekre roser... Jeg kan praktisk talt kjenne duften gjennom skjermen. :)

Villrose sa...

*sukk*, så mye fint!
Man kjenner seg godt igjen her, ja.

Lizbeth sa...

Så mange flotte roser du har. *drømmesmily* Håper roseexperten sender roser til våren og, for her er ønskelista laaang.:)

Rekkehuset sa...

Heihei, jeg har kikket litt i bloggen din - så utrolig mange flotte bilder! Hagen din ser helt nydelig ut :-)

kompoStella sa...

fine bilder og fiiine roser!

Anita sa...

Hallo! Her var det ei som virkelig hadde fått sving på rosene! :-)
Så kult!
Flotte bilder!!

disa sa...

感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社,徵信,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人